AMK-sentralen imponerte helseministeren

Hjem/Nyheter/Nyheter fra media/AMK-sentralen imponerte helseministeren

AMK-sentralen imponerte helseministeren

Bent Høie mener prosjektet er et eksempel til etterfølgelse.
Onsdag inspiserte helseminister Bent Høie byggeplassen til Bodøs nye AMK-sentral på Albertmyra. Spadene gikk i jorda i august, og 1. februar 2016 skal bygget etter planen stå ferdig.
– Det er litt over ett år siden jeg fikk presentert ideen om denne sentralen, og allerede har dere kommet så langt. Jeg er imponert, sa helseministeren i orienteringen som fulgte befaringen.

Ikke endelig klarsignal
Politistasjonssjef Arne Hammer, brannsjef Rolf Søtorp og Nordlandssykehusets administrerende direktør Paul Martin Strand oppdaterte Høie om samarbeidet. Søtorp og Strand fortalte om fordeler og utfordringer, mens Hammer var mer avmålt i sitt innlegg.
– Jeg er vel den som strør sand i maskineriet her. Men vi har ikke fått endelig klarsignal fra politidirektoratet til å være en del av denne sentralen. Det vet vi ikke før de lokale konsekvensene av politireformen er klare. Men vi håper det går i orden, for vi vil svært gjerne være med i samarbeidet, sa politistasjonssjefen.
Ordføreren Ole H. Hjartøy raskt på pletten med å si at han trodde det skulle gå i orden, og Hammer var tilbøyelig til å være enig.
– Men vi vet ikke, understreket han.
– Jeg skal bidra der jeg kan
Helseministeren framhevet nedenfra-og-opp-tilnærmingen han har opplevd i realiseringen av prosjektet.
­- Jeg er veldig glad dere har kommet så langt, og er overbevist om at mange andre kommuner kommer til å se mot det dere får til. Samarbeid handler ikke om å bli like, men å spille på hverandre for best mulig resultat. Lykke til videre, jeg skal bidra der jeg kan for at dette skal bli så vellykket som mulig, avsluttet helseminister Bent Høie.
Kilde: Bodø kommune

About the Author: